Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lody z gorącym sosem czekoladowym
Lody z gorącym sosem czekoladowym - składniki:
Lody z gorącym sosem czekoladowym - sposób przygotowania:
Proszek kakaowy wymieszać z 285 ml wrzącej wody w małym rondelku i powoli doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez I0 minut, tak długo, aż sos zredukuje objętość o 3/4. Dosypać cukier, dodać masło i syrop. Podgrzewać na małym ogniu przez 2-3 minuty, aż cukier i masło się rozpuszczą, a sos będzie błyszczący.
3. Lody rozłożyć do 4 miseczek. Polać gorącym czekoladowym sosem i natychmiast podawać.
- 30 g przesianego mielonego kakao
- 55 g cukru lub cukru trzcinowego
- 30 g masła
- 1 łyżka syropu klonowego lub złotego cukrowego
- 4 porcje lodów waniliowych
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki