Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lody z gorącym sosem czekoladowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Lody z gorącym sosem czekoladowym - składniki:
Lody z gorącym sosem czekoladowym - sposób przygotowania: Proszek kakaowy wymieszać z 285 ml wrzącej wody w małym rondelku i powoli doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez I0 minut, tak długo, aż sos zredukuje objętość o 3/4. Dosypać cukier, dodać masło i syrop. Podgrzewać na małym ogniu przez 2-3 minuty, aż cukier i masło się rozpuszczą, a sos będzie błyszczący. 3. Lody rozłożyć do 4 miseczek. Polać gorącym czekoladowym sosem i natychmiast podawać.
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!