Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kulki serowo-ziołowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Kulki serowo-ziołowe - składniki:
Kulki serowo-ziołowe - sposób przygotowania: Ser przełóż do dużej miski, rozgnieć widelcem, dopraw solą i pieprzem. Suszone pomidory pokrój w grubą kostkę. Z ziół usuń twarde łodyżki, drobno posiekaj i przełóż na duży talerz. Z sera formuj kulki wielkości orzecha włoskiego - w środku każdej kulki umieszczaj kostkę suszonego pomidora. Każdą kulkę obtaczaj w ziołach i przekładaj na półmisek z wyższym brzegiem. Gotowe kulki polej oliwą i odstaw na 1/2 godz., aby smaki się przegryzly.

Informacje o Kulki serowo-ziołowe

  • Lekkie i zdrowe przekąski - na piknik, imprezę na działce, wypad za miasto

    Lekkie i zdrowe przekąski - na piknik, imprezę na działce, wypad za miasto

    kolorowe kulki serowe . Kulki serowo-ziołowe 500 g białego twarogu półtłustego o kremowej konsystencji 8-10 suszonych pomidorów z oleju 1 pęczek tymianku 1 pęczek oregano 1 pęczek bazylii sól pieprz oliwa Ser przełóż do dużej miski, rozgnieć widelcem, dopraw solą i pieprzem. Suszone pomidory

  • Serowe przysmaki - od śniadania do deseru

    Serowe przysmaki - od śniadania do deseru

    Serowe kuleczki to smaczna i zdrowa przekąska. Oprócz ziół można je również obtaczać w drobno posiekanych orzechach czy warzywach (na przykład papryce) oraz przyprawach (jak suszone płatki chilli lub czosnku). Kulki serowo-ziołowe 500 g białego twarogu półtłustego o kremowej konsystencji 8-10

  • Tani, zdrowy, dobrze znany - twaróg w roli głównej

    Tani, zdrowy, dobrze znany - twaróg w roli głównej

    Pasikowski Serowo-ziołowe kulki sprawdzą się jako przekąska podczas przyjęcia lub spotkania ze znajomymi. Jeśli podoba ci się ten pomysł, wypróbuj również kolorowe kulki serowe . Kulki serowo-ziołowe 500 g białego twarogu półtłustego o kremowej konsystencji 8-10 suszonych pomidorów z oleju 1 pęczek