Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Przekładaniec harnasia
Przekładaniec harnasia - składniki:
Przekładaniec harnasia - sposób przygotowania:
Przygotuj mięso: paski polędwicy zamarynuj przez 24 h w żętycy (serwatce z mleka owczego). Oprósz mięso solą i pieprzem, przeplataj z paskami słoniny, by powstała szachownica i ugrilluj.
Przygotuj owsiakotto: owies opłucz i ugotuj w wodzie ? powinien pozostać elastyczny. Grzyby umyj, namocz w wodzie i ugotuj z dodatkiem liścia i ziela. Odcedź grzyby, a wywar zachowaj. Szalotkę i por drobno pokrój, usmaż, dodaj pokrojone grzyby i pokrojone suszone pomidory. Wymieszaj z owsem i podlewając wywarem z grzybów, duś, aż owies będzie miękki. Dopraw pieprzem. Pomidory suszone są słone, dlatego ostrożnie dodawaj soli. Podawaj uformowane w pierścień z kratką z polędwicy z dodatkiem miksu sałat skropionych octem balsamicznym.
- mięso:
- 30 pasków polędwicy wołowej (ok. 10x2x1
- 5 cm)
- 30 pasków cienko pokrojonej wędzonej słoniny o długości 11 cm
- sól i pieprz
- owsiakotto:
- 500 g ziarna owsa
- kilka suszonych pomidorów
- 1 opakowanie suszonych borowików
- 1 por - biała część
- 1 szalotka
- 6 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
- sól i pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
- miks sałat
- aromatyzowany truflami ocet balsamiczny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki