Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg na dyniowym purée z gazowanym pasternakiem i emulsją ziołową

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pstrąg na dyniowym purée z gazowanym pasternakiem i emulsją ziołową - składniki:
Pstrąg na dyniowym purée z gazowanym pasternakiem i emulsją ziołową - sposób przygotowania: Dynię obierz, pokrój na kawałki, przełóż na blachę do pieczenia, skrop olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na ok. 30 minut, aż zmięknie. Upieczoną dynię zmiksuj na purée. Rybę oczyść, wyfiletuj, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i natką. Filety zwiń w rulony, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 75 st. C i piecz 30 minut. Pasternak oczyść i rozdrobnij. Do garnka wlej śmietanę i mleko, dodaj pasternak i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, a następnie przetrzyj przez sito i przelej do syfonu. Syfon nabij gazem i odstaw do lodówki. Olej zmiksuj z ziołami.
Zwiastun jesieni: krem z dyni