Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Czekolada le negre
Czekolada le negre - składniki:
Czekolada le negre - sposób przygotowania:
Miskę postawić na garnku z niewielką ilością gotującej się wody. Do miski włożyć pokruszoną czekoladę i masło. Mieszać. Żółtka utrzeć z połową cukru. Wymieszać z masą czekoladową.
Ubić białka z drugą połową cukru i delikatnie połączyć z masą. Dowolną foremkę wysmarować masłem. Przełożyć ciasto. Piec ok. 40 min w temp. 180 st. C. Wyjątkowe ciasto czekoladowe. Nie zdziwcie się, że po upieczeniu ciasto będzie niskie, a skórka popęka. Gdy wystygnie, poczujecie, o co chodzi. Świetnie smakuje z wytrawną konfiturą żurawinową z paseczkami skórki pomarańczowej. Przepis pochodzi z kuchni francuskiej.
Informacje o Czekolada le negre
-
Czekolada
rozpuścić. Ser wymieszać z cukrem i rumem. Połączyć z czekoladą i pokruszonymi chrupkami. Przełożyć masę serową na kakaowy spód. Wstawić do lodówki na 1-2 godz. Po wyjęciu posypać kakao. Pyszne ciastko czekoladowe pachnące rumem. Czekolada - Le negre 200
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki