Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szparagi w cytrynowym aioli
Szparagi w cytrynowym aioli - składniki:
Szparagi w cytrynowym aioli - sposób przygotowania:
W garnku zagotować wodę. Dodać szparagi i gotować, aż będą miękkie (4-7 min w zależności od grubości warzywa). Wyjąć szparagi z wody. Przełożyć do miski z wodą z lodem. Następnie wyjąć i osuszyć.Wymieszać żółtko i musztardę. Mieszając, dodawać powoli oliwę z oliwek. Sos aioli powinien być gęsty. Na końcu dodać sok z cytryny i sól. Podawać szparagi z sosem aioli i cząstkami cytryny.
- 1 pęczek szparagów
- 1 żółtko
- 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
- 3/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka świeżego soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 cytryna pocięta na ćwiartki
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki