Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Conchiglie z wołowiną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Conchiglie z wołowiną - składniki:
Conchiglie z wołowiną - sposób przygotowania: Polędwicę pokroić na cienkie plastry, oprószyć pieprzem i krótko (ok. 1 min) obsmażyć z każdej strony na patelni grillowej, wystudzić, pokroić na kawałki (kęsy). W rondlu rozgrzać masło, obsmażyć na nim drobno posiekany czosnek. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę oraz oczyszczone z łykowatych włókien i pokrojone łodygi selera i, mieszając zeszklić je. Następnie dołożyć obrane i pokrojone w grubą kostkę pomidory i, mieszając, smażyć 5 min. Wrzucić polędwicę, kapary, pokrojone oliwki, natkę pietruszki i, podgrzewając, wymieszać. Doprawić do smaku szczyptą cynamonu, pieprzem i solą. Dodać ugotowany gorący makaron i szybko wymieszać. Na końcu dodać cienko pokrojony (np. w długie paski) grojer i zaraz podawać.