Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Conchiglie z wołowiną
Conchiglie z wołowiną - składniki:
Conchiglie z wołowiną - sposób przygotowania:
Polędwicę pokroić na cienkie plastry, oprószyć pieprzem i krótko (ok. 1 min) obsmażyć z każdej strony na patelni grillowej, wystudzić, pokroić na kawałki (kęsy). W rondlu rozgrzać masło, obsmażyć na nim drobno posiekany czosnek. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę oraz oczyszczone z łykowatych włókien i pokrojone łodygi selera i, mieszając zeszklić je. Następnie dołożyć obrane i pokrojone w grubą kostkę pomidory i, mieszając, smażyć 5 min. Wrzucić polędwicę, kapary, pokrojone oliwki, natkę pietruszki i, podgrzewając, wymieszać. Doprawić do smaku szczyptą cynamonu, pieprzem i solą. Dodać ugotowany gorący makaron i szybko wymieszać. Na końcu dodać cienko pokrojony (np. w długie paski) grojer i zaraz podawać.
- 40 dag makaronu conchiglie (muszelek)
- 30 dag polędwicy wołowej
- 15 dag grojera
- 3-4 łodygi selera naciowego
- 2 pomidory
- cebula
- po 1-2 łyżki kaparów i czarnych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki sklarowanego masła
- czubata łyżka posiekanej natki pietruszki
- szczypta cynamonu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki