Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pesto pomidorowe z chili

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pesto pomidorowe z chili - składniki:
Pesto pomidorowe z chili - sposób przygotowania: Czosnek pokroić w plasterki, suszone pomidory na mniejsze kawałki. Chili umyć, pokroić (jeśli sos ma być bardzo ostry, pestki zostawić, a jeśli łagodniejszy - usunąć), dołożyć pomidory, czosnek, parmezan, orzeszki piniowe, oliwę i miksować, dodając (po łyżce) przecier pomidorowy - tyle, by sos nabrał odpowiedniej gęstości. Doprawić cukrem, pieprzem i solą. Świetny do makaronów, pizzy i jako dressing do sałaty.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty