Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Korzenna zupa marchwiowa
Korzenna zupa marchwiowa - składniki:
Korzenna zupa marchwiowa - sposób przygotowania:
Cebulę i marchew obrać. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, wsypać curry, zmieloną gorczycę i kolendrę, mieszając, smażyć minutę. Dodać imbir i, mieszając, smażyć minutę. Dorzucić posiekaną cebulę, pokrojoną w plasterki marchewkę, skórkę z limonki, lekko posolić, doprawić pieprzem i smażyć, mieszając, 3-4 min. Następnie wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia jeszcze 10 min, po czym wszystko zmiksować. Jeśli zupa będzie za gęsta, dolać nieco gorącej wody lub bulionu, zagotować, zdjąć z ognia, doprawić sokiem z limonki i, jeśli trzeba, solą oraz pieprzem. Na talerzach można zaciągnąć każdą porcję łyżką jogurtu naturalnego.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki