Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gołąbki z łososiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Gołąbki z łososiem - składniki:
Gołąbki z łososiem - sposób przygotowania: Przygotować dwa duże garnki. Jeden na ogniu z wrzątkiem. Drugi z lodowatą wodą. Oderwać z kapusty sześć nieuszkodzonych liści i na minutę włożyć je do wrzątku. Przełożyć do zimnej wody i ostudzić. Wyjąć z wody, osuszyć. W małym rondelku połączyć bulion, miód, ocet, imbir, pokrojony czosnek, sos sojowy i olej sezamowy. Gotować na małym ogniu 8-10 min. Sos powinien zgęstnieć. Przyprawić łososia solą i pieprzem. Pokroić na mniejsze kawałki, tak aby można było łatwiej formować 'gołąbki'. Na liściu układać łososia. Zawinąć. W garnku do gotowania na parze ułożyć 'gołąbki'. Gotować 10-15 min. Do sosu dodać pokrojoną dymkę. Łososia polać sosem. Podawać na przykład z makaronem ryżowym.

Informacje o Gołąbki z łososiem

  • Jak zrobić gołąbki?

    Jak zrobić gołąbki?

    orientalne z nadzieniem drobiowym Gołąbki bez zawijania z soczewicą Dolmadakia (greckie gołąbki) Gołąbki z łososiem Zamiast gołąbków - zapiekanka z mięsem mielonym i kapustą