Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sery w pieczonych jabłkach

Autor
A A A
  • Sery w pieczonych jabłkach

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Sery w pieczonych jabłkach - składniki:
Sery w pieczonych jabłkach - sposób przygotowania: Jabłka umyj i odetnij wierzch z ogonkiem na 1/4 wysokości jabłka, wydrąż gniazdo nasienne (najlepiej łyżeczką do melona), usuń pestki. Wydrążone jabłka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, do środka jabłek nałóż odrobinę skórki pomarańczowej i po łyżeczce każdego sera. Ostrożnie dociśnij plastrem suszonego pomidora i posyp posiekanymi orzechami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. 20-30 min, w zależności od wielkości jabłek. Ser musi się lekko zrumienić na wierzchu. Podawaj na ciepło lub na zimno z kroplą miodu na każdym jabłku.

Informacje o Sery w pieczonych jabłkach

  • Jabłka na słodko i na słono

    Jabłka na słodko i na słono

    To świetna przekąska, która sprawdzi się przede wszystkim na przyjęciach. Podawaj na ciepło lub na zimno z kroplą miodu na każdym jabłku. Sery w pieczonych jabłkach jabłka renety lub inne zgrabne i jednakowej wielkości po 1 łyżeczce sera camembert i gorgonzoli oraz mascarpone na każde jabłko

  • Camembert, brie i gorgonzola - pleśniowe trio

    Camembert, brie i gorgonzola - pleśniowe trio

    . Możesz podawać je zarówno na ciepło, jak i na zimno z odrobiną miodu lub octu balsamicznego na wierzchu każdego jabłka. Sery w pieczonych jabłkach jabłka renety lub inne (zgrabne i jednakowej wielkości) po 1 łyżeczce sera camembert i gorgonzoli oraz mascarpone na każde jabłko po 1 kawałku suszonego