Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Farfalle z sosem pomidorowym
Farfalle z sosem pomidorowym - składniki:
Farfalle z sosem pomidorowym - sposób przygotowania:
Pomidory obrać ze skóry. W tym celu skórkę pomidorów naciąć nożem na krzyż i na pół minuty zanurzyć we wrzącej wodzie. Natychmiast schłodzić. Z pomidorów usunąć twardą ich część i gniazda nasienne, a miąższ posiekać w drobną kostkę; najlepiej w misce, by nie stracić soku. Otrzeć skórkę z połowy cytryny i dodać do pomidorów. Do pomidorów dodać oliwę, cukier. Wymieszać dokładnie. Dodać sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Schłodzić w lodówce przez przynajmniej dwie godziny. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją podaną przez producenta. Do sosu dodać liście bazylii i podawać z makaronem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki