Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem - składniki:
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem - sposób przygotowania: Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać do kaszy. Odstawić do ostygnięcia. Rozdrobnić widelcem biały ser i dodać do ostudzonej kaszy. Do farszu wbić jajko, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Z podanych składników wyrobić ciasto. Formować krążki ciasta, nakładać łyżeczką farsz i dokładnie zlepić brzegi. Pierogi gotować w osolonej wodzie w dużym garnku.
4 sposoby na zawijanie pierogów

Informacje o Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

  • Striptiz z kucharzem

    z kaszą gryczaną i białym serem. Fajnie jest znać górala, którego sery się podaje, albo gotować szparagi kupione rano, zaraz po ścięciu, od producenta. Poszukując jakości, zaczęliśmy gotować sezonowo. W lepszym stylu jest w styczniu zrobić coś z buraka i soczewicy, niż