Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Babeczki z grzybów i kaszy gryczanej
Babeczki z grzybów i kaszy gryczanej - składniki:
Babeczki z grzybów i kaszy gryczanej - sposób przygotowania:
Pieczarki umyć i posiekać. Usmażyć na oleju z cebulą i pokrojonymi grzybami przez ok. 15 min. (pieczarki muszą wypuścić całą wodę). Masę wymieszać z kaszą gryczaną, bułką tartą, jajkami i śmietaną. Dodać natkę i oregano, posolić i popieprzyć. Żaroodporne foremki posmarować masłem i lekko posypać bułką tartą. Wypełnić mieszanką grzybową i wstawić do piekarnika na 180 stopni C na ok. 30 min. Wyjąć i odstawić do przestudzenia. Wyjąć z formy i podawać z żurawiną.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki