Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki z grzybów i kaszy gryczanej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki z grzybów i kaszy gryczanej - składniki:
Babeczki z grzybów i kaszy gryczanej - sposób przygotowania: Pieczarki umyć i posiekać. Usmażyć na oleju z cebulą i pokrojonymi grzybami przez ok. 15 min. (pieczarki muszą wypuścić całą wodę). Masę wymieszać z kaszą gryczaną, bułką tartą, jajkami i śmietaną. Dodać natkę i oregano, posolić i popieprzyć. Żaroodporne foremki posmarować masłem i lekko posypać bułką tartą. Wypełnić mieszanką grzybową i wstawić do piekarnika na 180 stopni C na ok. 30 min. Wyjąć i odstawić do przestudzenia. Wyjąć z formy i podawać z żurawiną.