Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mielone z farszem gryczano- pieczarkowym
Mielone z farszem gryczano- pieczarkowym - składniki:
Mielone z farszem gryczano- pieczarkowym - sposób przygotowania:
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. 1/2 szkl. bułki tartej zalać letnią wodą, odstawić na 5 min. Mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną bułką tartą, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę robno posiekać, podsmażyć wraz z pieczarkami. Dodać kaszę oraz natkę. Doprawić do smaku. Łyżką nabierać troszkę mięsa, spłaszczyć, nałożyć farsz i sklepić, formując kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.
- pół kg mięsa mielonego
- 10 dag piecarek
- 5 dag kaszy gryczanej
- cebula
- jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- łyżeczka przyprawy do grilla
- łyżka posiekanej natki pietruszki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki