Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mielone z farszem gryczano- pieczarkowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mielone z farszem gryczano- pieczarkowym - składniki:
Mielone z farszem gryczano- pieczarkowym - sposób przygotowania: Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. 1/2 szkl. bułki tartej zalać letnią wodą, odstawić na 5 min. Mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną bułką tartą, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę robno posiekać, podsmażyć wraz z pieczarkami. Dodać kaszę oraz natkę. Doprawić do smaku. Łyżką nabierać troszkę mięsa, spłaszczyć, nałożyć farsz i sklepić, formując kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.