Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem
Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem - składniki:
Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem - sposób przygotowania:
Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu. Ostudzić. Pieczarki,cebulę oczyścić, pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka. Podsmażyć na oleju. Ostudzić. Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy. Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z jajkiem.
- 2 woreczki ryżu parboiled
- 150 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 puszka cieciorki konserwowej
- 1 puszka marchewki konserwowej
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz kolorowy do smaku
- 1.5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki)
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- olej
- jajka ugotowane na twardo
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki