Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym
Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym - składniki:
Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym - sposób przygotowania:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet pstrąga opłukać oprószyć solą i pieprzem cytrynowym i ugotować na parze, podzielić na małe kawałki i wymieszać z ryżem. Nakładać ryż z pstrągiem na talerze. Przygotować sos: jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem, słodką papryką oraz solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Polać sosem ryż. Podawać z rukolą lub inną sałatką.
- ryż trzy kolory - 3 woreczki
- pstrąg tęczowy filet 35 dag
- pieprz cytrynowy do smaku
- sól do smaku
- Na sos:
- jogurt naturalny 150 ml
- koper posiekany 2 łyżki
- papryka słodka do smaku
- pieprz i sól do smaku
- sok z cytryny do smaku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki