Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tort wiśniowo-śmietanowy
Tort wiśniowo-śmietanowy - składniki:
Tort wiśniowo-śmietanowy - sposób przygotowania:
Rozpuścić margarynę z 1/2 szkl. wody. Do gorącej margaryny i wody wsypać cukier i kakao wymieszać. odstawić do wystudzenia.Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę.Do wystudzonej masy dodać 4 żółtka, cały czas miksując dodawać stopniowo mąkę oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać przełożyć do formy i upiec w piekarniku nag. do 180 stopni przez ok. 45 min. Gdy ciasto wystygnie przekroić je na 3 części. Każdą cześć nasączyć wiśniówką. Śmietanę ubić ze śmietan fixem. Na pierwszą część ciasta wyłożyć 1/3 śmietany. Przykryć drugą częścią ciasta lekko dociskając. Wyłożyć kolejną cześć śmietany i nakryć 3 częścią ciasta. Wyłożyć resztę śmietany. Na śmietanę wyłożyć wiśnie. Czekoladę roztopić na parze i wylać na tacę lub papier do pieczenia. Gdy zastygnie drewnianą łopatką ją ściągać i układać na torcie.
Błyskawiczny tort limonkowy. Świeży i lekki pomysł na wiosenne słodkości
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki