Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Babeczki bakaliowe
Babeczki bakaliowe - składniki:
Babeczki bakaliowe - sposób przygotowania:
Mąkę, masło i cukier siekamy nożem, dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Szybko zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim foremki do babeczek i pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 160°C. Przygotowujemy nadzienie do babeczek: bakalie rozdrabniamy w mikserze albo siekamy jak najdrobniej nożem. Mieszamy, powstałą masą wypełniamy babeczki i polewamy polewą czekoladową.
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki cukru pudru
- kostka masła
- 2 żółtka
- łyżeczka cukru waniliowego
- Nadzienie:
- paczka suszonych moreli
- 100 g jasnych rodzynek
- 3-4 łyżki skórki pomarańczowej
- 100-150 g orzechów włoskich
- polewa czekoladowa (gotowa lub domowej roboty)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki