Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jajka faszerowane papryką i żółtym serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (38 głosów)

Jajka faszerowane papryką i żółtym serem - składniki:
Jajka faszerowane papryką i żółtym serem - sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź, a następnie obierz. Trzy z nich posiekaj w kostkę, podobnie jak połówkę papryki oraz dymkę i wymieszaj. Pozostałe jajka przekrój na połówki. Żółtka rozgnieć (np. za pomocą widelca) i dodaj do posiekanych składników. Wymieszaj z serem i majonezem do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotową pastą wypełnij połówki jajek. Podawaj schłodzone.
Jajka faszerowane guacamole