Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Paszteciki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Paszteciki - składniki:
Paszteciki - sposób przygotowania: Miksujemy składniki farszu. Z ciasta wykrawamy kwadraty lub prostokąty. Na każdym kładziemy farsz i składamy po przekątnej, aby powstały trójkąty, lub zwijamy w ruloniki. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku według instrukcji na opakowaniu ciasta.
Podręczny pasztecik podróżny

Informacje o Paszteciki

  • Szczecińskie paszteciki prostsze niż kiedykolwiek

    Szczecińskie <strong>paszteciki</strong> prostsze niż kiedykolwiek

    grubym oczku. Pasztetową podzielić na porcje i każdą obtoczyć w żółtym serze. Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywać nieduże kawałki, w dłoniach formować prostokątne placuszki. Na środek położyć pasztet z serem i szczelnie zawinąć. Pasztecik powinien mieć kształt walca. Tak przygotowane paszteciki

  • Wypasione paszteciki

    Wypasione <strong>paszteciki</strong>

    Francuskie paszteciki z camembertem i borówkami Ciasto francuskie: 40 dag mąki, 1 jajko, 1 łyżka oleju słonecznikowego, szczypta soli, 2 łyżki letniej wody, 40 dag masła, 1 krążek sera camembert, 1 słoiczek borówek Możemy

  • Menu dnia

    Menu dnia

    na imprezę - przygotuj wówczas paszteciki na "jeden kęs", które można jeść bez sztućców. Zobacz przepis na paszteciki z kiełbasą . Na deser lub na słodką kolację. W wersji "dla dorosłych", do dosmaczenia naleśników zamiast koniaku możesz użyć rumu lub likieru pomarańczowego, np

  • Z kiełbasą - apetyczne dania i przekąski

    Z kiełbasą - apetyczne dania i przekąski

    . Autor: Robert Sowa Z kiełbasy można przygotować także farsz do pieczonych pierożków lub pasztecików  - zobacz na przykład nasz przepis na Saussage rolls (paszteciki z kiełbasą) . W poniższym przepisie, wędzonego kurczaka możesz zastąpić pokrojonymi w kostkę i podsmażonymi pieczarkami (powinno

  • Pełne smaku menu z pikantnymi bułeczkami

    Pełne smaku menu z pikantnymi bułeczkami

    Na początek proponujemy sycący, aromatyczny krem z buraków. Pyszny z odrobiną słodkiej śmietanki oraz chrupiącą dymką. Zupa krem z buraków 800 g buraków 6 szklanek (1 i 1/5 l) bulionu drobiowego 5 łyżek (ok. 80 g) masła 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 jabłka 4/5 szklanki (200 ml) białego

  • Kruche ciasto - przekąska i słodka, i słona [PRZEPIS]

    Kruche ciasto - przekąska i słodka, i słona [PRZEPIS]

    Kruche ciasto: kisz (quiche) Kisz (quiche) to kruche ciasto wypełnione wytrawnym nadzieniem. Brzmi z francuska, jednak oryginalny kisz nie został wymyślony we Francji. Samo słowo wywodzi się z niemieckiego kuchen, czyli "ciasto". Pierwotna wersja kiszu bazowała na cieście chlebowym. N

  • Najlepsze świąteczne przepisy [WYNIKI KONKURSU]

    Najlepsze świąteczne przepisy [WYNIKI KONKURSU]

    przepis "Piernik z pianką śliwkową" * Julianny B. za przepis "Paszteciki z kapustą i pieczarkami"

  • Najlepsze przysmaki na święta - tylko z Winiary!

    Najlepsze przysmaki na święta - tylko z Winiary!

    suszonych borowików zamknięty w tej niewielkiej kostce umożliwi przygotowanie idealnej wigilijnej kapusty z grochem, pasztecików, czy pysznego farszu do tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami. Cena: ok. 2,50 zł