Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta malinowa z kremem cytrynowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta malinowa z kremem cytrynowym - składniki:
Tarta malinowa z kremem cytrynowym - sposób przygotowania: Miksujemy masło z mąką, cukrem, jajkiem i skórką cytrynową. Formujemy kulę, zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na godzinę. Potem wylepiamy ciastem formę. Przykrywamy pergaminem, pieczemy przez 10-12 minut. Następnie usuwamy papier. Pieczemy jeszcze 7-8 minut na złoty kolor. Robimy krem. Wszystkie składniki mieszamy w metalowej misce, którą ustawiamy na garnku z gotującą się wodą, tak żeby dno miski nie dotykało jej powierzchni. Ucieramy mikserem, aż masa zgęstnieje, jakieś 15 minut. Zdejmujemy z ognia i od razu wylewamy na ciasto. Gdy masa wystygnie, wkładamy formę do lodówki, najlepiej na noc. Przed podaniem na wierzchu układamy maliny i oprószamy cukrem pudrem.
Tarta podwójnie buraczana z serem feta

Informacje o Tarta malinowa z kremem cytrynowym

  • Desery z kremem

    Desery z kremem

    : Jolanta Majewska, Maria Szkop \ Tarta z kremem i świeżymi owocami to doskonałe ciasto na letnie przyjęcie. Pamiętaj, aby dobrze wystudzić spód przed nałożeniem kremu, dzięki czemu ciasto mniej zawilgotnieje. Tarta malinowa z kremem cytrynowym 60 g zimnego masła 125 g mąki 50 g brązowego cukru

  • Wasze ulubione ciasta na Światowy Dzień Pieczenia

    Wasze ulubione ciasta na Światowy Dzień Pieczenia

    , jego składniki należy dosyć szybko zagnieść (jeszcze lepiej wyrobić za pomocą robota), a następnie chłodzić w lodówce przez minimum 0,5-1 godzinę. Tarta malinowa z kremem cytrynowym 60 g zimnego masła 125 g mąki 50 g brązowego cukru jajko skórka otarta z 1/2 cytryny 250 g świeżych malin cukier

  • Obłędne ciasta z letnimi owocami

    Obłędne ciasta z letnimi owocami

    ; Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Orzeźwiający aromat cytryny pasuje również do ciasta z malinami. Będzie idealne na letnie przyjęcie. Tarta malinowa z kremem cytrynowym 60 g zimnego masła 125 g mąki (+ trochę do oprószenia stolnicy) 50 g jasnego brązowego cukru 1 jajko skórka