Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Orientalna surówka z ogórka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Orientalna surówka z ogórka - składniki:
Orientalna surówka z ogórka - sposób przygotowania: Ogórki cienko obieramy i kroimy w kosteczkę. Mieszamy je z drobno pokrojonym selerem oraz papryczką oczyszczoną z pestek. Dodajemy miód, mleko kokosowe, sól, zmiażdżony czosnek, sok z limonki i oliwę, wstawiamy do lodówki. Porcje sałatki nakładamy do pucharków, dekorujemy łyżką kiełków.

Informacje o Orientalna surówka z ogórka

  • Menu dnia z orientalną nutą

    Menu dnia z orientalną nutą

    . Orientalna surówka z ogórka 2 ogórki 1 łodyga selera naciowego 1 czerwona papryczka chilli 1 łyżka płynnego miodu (akacjowy lub lipowy) 2 łyżki mleka kokosowego sól do smaku 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki oliwy 4 czubate łyżki kiełków Ogórki cienko obieramy i kroimy w kosteczkę

  • Menu dnia po indonezyjsku

    Menu dnia po indonezyjsku

    . Znajdziesz je również w tej chrupiącej sałatce. Orientalna surówka z ogórka 2 ogórki 1 łodyga selera naciowego 1 czerwona papryczka chilli 1 łyżka płynnego miodu (akacjowy lub lipowy) 2 łyżki mleka kokosowego sól do smaku 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki oliwy 4 czubate łyżki

  • Mleko kokosowe - aromat orientalnej kuchni

    Mleko kokosowe - aromat orientalnej kuchni

    , kakao lub cynamon Autor: Kinga Paruzel (przepis pochodzi z książki "Nie... zwykła kuchnia" ) A może, zamiast zwykłej mizerii, przygotujesz tę chrupiącą surówkę? Będzie pysznym dodatkiem do kotlecików w orientalnym stylu, np. tajskich kuleczek . Orientalna surówka z ogórka 2 ogórki 1

  • Chrupiące zielone ogórki - na śniadanie, obiad i deser

    Chrupiące zielone ogórki - na śniadanie, obiad i deser

    ). Orientalna surówka z ogórka 2 ogórki 1 łodyga selera naciowego 1 czerwona papryczka chilli 1 łyżka płynnego miodu (akacjowy lub lipowy) 2 łyżki mleka kokosowego sól do smaku 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki oliwy 4 czubate łyżki kiełków Ogórki cienko obieramy i kroimy w kosteczkę