Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kopytka w 3 smakach
Kopytka w 3 smakach - składniki:
Kopytka w 3 smakach - sposób przygotowania:
- Ciasto:
- 1 1/2 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 3 jajka
- 450 g mąki pszennej
- sól
Dodatki:- 1/2 kg dyni
- 200g szpinaku rozdrobnionego
- 50 g suszonych grzybów
- 200 ml śmietany 18%
- 2 szalotki
- 100g sera dziugas
- 5 łyżek masła
- natka pietruszki
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Koń by się uśmiał, że jakby wiedział, że tak łatwo można zrobić kopytka z aromatycznym sosem winno-maślanym
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki