Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Trufle migdałowo-orzechowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Trufle migdałowo-orzechowe - składniki:
Trufle migdałowo-orzechowe - sposób przygotowania: Mleczną czekoladę roztopić i wymieszać z masłem. Orzechy i sparzone oraz obrane ze skórek migdały posiekać, połączyć z czekoladą. Masę ostudzić, schłodzić i wstawić do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie należy łyżką nabierać stężałą masę czekoladową, dłońmi formować małe kulki. Białą czekoladę roztopić, gorzką zetrzeć na tarce. Połowę trufli zanurzyć w białej polewie, drugą część w czekoladowych wiórkach. Z podanych składników wychodzi ok.30szt trufli.