Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Trufle migdałowo-orzechowe
Trufle migdałowo-orzechowe - składniki:
Trufle migdałowo-orzechowe - sposób przygotowania:
Mleczną czekoladę roztopić i wymieszać z masłem. Orzechy i sparzone oraz obrane ze skórek migdały posiekać, połączyć z czekoladą. Masę ostudzić, schłodzić i wstawić do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie należy łyżką nabierać stężałą masę czekoladową, dłońmi formować małe kulki. Białą czekoladę roztopić, gorzką zetrzeć na tarce. Połowę trufli zanurzyć w białej polewie, drugą część w czekoladowych wiórkach. Z podanych składników wychodzi ok.30szt trufli.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki