Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak w czekoladzie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Kurczak w czekoladzie - składniki:
Kurczak w czekoladzie - sposób przygotowania: Udka kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę, czosnek i marchew pokroić. Na głębokiej patelni rozpuścić masło i przez 10 minut podsmażać udka. Mięso zdjąć z patelni, na tłuszcz wrzucić warzywa i podsmażać 10 minut. Następnie dodać pokrojone chilli i przyprawę garam masala. Do warzyw wlać bulion i wino. Gotować na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Dodać udka, delikatnie wymieszać i gotować pod przykryciem 30 minut. Na koniec dodać startą gorzką czekoladę i poczekać aż się roztopi. Podawać najlepiej z jaśminowym ryżem na sypko.

Informacje o Kurczak w czekoladzie

  • Kurczak w czekoladzie

    <strong>Kurczak</strong> w <strong>czekoladzie</strong>

    kurczaka ze skórą. Skorupa solna po upieczeniu łatwo odchodzi od kawałków mięsa, tak więc całość nie jest zbyt słona. Aby nadać potrawie ciekawszego smaku, sól można aromatyzować różnymi dodatkami np. ziołami, skórką cytrusową etc. - kurczak w czekoladzie : szeroka gama dań z