Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa migdałowa z pieczoną papryką
Zupa migdałowa z pieczoną papryką - składniki:
Zupa migdałowa z pieczoną papryką - sposób przygotowania:
Paprykę pieczemy 20 minut w piekarniku. Następnie wkładamy do torebki foliowej, szczelnie zakręcamy. Po 10 minutach wyjmujemy, zdejmujemy skórkę i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Migdały zalewamy 2 szklankami wody, a następnie dokładnie miksujemy. Cebulę siekamy, smażymy na oleju. Mleko migdałowe wlewamy do garnka, dodajemy cebulę, mielony kumin, skórkę otartą z cytryny. Dolewamy litr wody i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Następnie przecieramy zupę przez sito, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy śmietanę. Zupę rozlewamy do talerzy, na wierzchu kładziemy pieczoną paprykę.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki