Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z anchois
Spaghetti z anchois - składniki:
Spaghetti z anchois - sposób przygotowania:
Cebule obieramy, kroimy w cienkie piórka, szklimy na oliwie. Następnie wlewamy 3 łyżki wody, przykrywamy patelnię lub rondel i dusimy ok. 20 minut, po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z ugotowanym makaronem, posiekanymi filecikami anchois i solidną porcją drobno posiekanej natki.
- 400 g makaronu spaghetti (najlepiej użyć bardzo długiego)
- 2 spore cebule cukrowe
- 2-3 fileciki anchois
- duży pęczek natki pietruszki
- 4-5 łyżek oliwy
- pieprz
- sól
Informacje o Spaghetti z anchois
-
Wyniki konkursu "Proste, smaczne i szybkie! Kuchnia włoska na ratunek"
Laura P. (Farfalle z pomidorami w sosie z ricotty) Katarzyna K. (Makaron aglio olio) Piotr M. (Makaron z sosem szafranowym) Maja O. (Makaron z dynią duszoną w mleku z serkiem mascarpone i płatkami migdałowymi) Małgorzata Ś. (Spaghetti z anchois, bułką tartą i czosnkiem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki