Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tarta tatin z pomidorami i bazylią
Tarta tatin z pomidorami i bazylią - składniki:
Tarta tatin z pomidorami i bazylią - sposób przygotowania:
Na patelni (którą można wkładać do piekarnika) ułożyć dosyć ciasno umyte i przekrojone na połówki pomidorki, skórką do dołu. Polać je około 1 łyżką oliwy, posypać cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewać ok. 3-5 minut na niezbyt dużym ogniu (nie mieszamy!). Następnie zdjąć patelnię z ognia. Pomidorki nakryć ciastem francuskim, dociskając je dokładnie na brzegach. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza na około 15-20 minut (ciasto musi się zezłocić). Po upieczeniu przykryć talerzem i odwrócić. Podawać posypaną listkami bazylii.
- 1 opakowanie surowego ciasta francuskiego
- ok. 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka jasnego brązowego cukru (demerara)
- sól i pieprz
- świeża bazylia (kilka listków)
- oliwa z oliwek
- 1 jajko
Tarta podwójnie buraczana z serem feta
Informacje o Tarta tatin z pomidorami i bazylią
-
Ciasto francuskie na słodko i słono
płynne składniki nie wypłynęły ze środka tarty. Przepisy: Tarta tatin z pomidorami i bazylią Tarta z salami i pomidorami Tarta prowansalska Tarta z kurkami i ricottą Tarta z camembertem, pieczarkami i orzechami Lurch FlexiForm forma na ta... Silikomart Forma silikonowa
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki