Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tarta serowa z pomidorami
Tarta serowa z pomidorami - składniki:
Tarta serowa z pomidorami - sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza. Ciasto wyjąć z opakowania. Ułozyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zawinąć po około 0,5-1 centymetra każdej krawędzi do środka (w ten sopsób utworzy się brzeg ciasta, który uniemożliwi serowi wypłynięcie). Na cieście rozsypać sery (wymieszać je). Pomidorki umyć i przekroić na połowy. Ułozyć na serach, skórkami do dołu. Oprószyć lekko solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jajko roztrzepać i posmarować nim wywinięty brzeg ciasta. Tartę zapiekać około 20 minut (lub do momentu, kiedy ciasto będzie złociste).
- 1 opakowanie surowego ciasta francuskiego
- ok. 25-30 sztuk małych pomidorków (koktajlowych)
- 120 g tartego sera mozzarella
- 120 g sera z niebieską pleśnią (pokruszonego)
- 120 g sera gouda (starty)
- sól i świeżo zmielony pieprz
- jajko
Tarta podwójnie buraczana z serem feta
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki