Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta serowa z pomidorami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta serowa z pomidorami - składniki:
Tarta serowa z pomidorami - sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza. Ciasto wyjąć z opakowania. Ułozyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zawinąć po około 0,5-1 centymetra każdej krawędzi do środka (w ten sopsób utworzy się brzeg ciasta, który uniemożliwi serowi wypłynięcie). Na cieście rozsypać sery (wymieszać je). Pomidorki umyć i przekroić na połowy. Ułozyć na serach, skórkami do dołu. Oprószyć lekko solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jajko roztrzepać i posmarować nim wywinięty brzeg ciasta. Tartę zapiekać około 20 minut (lub do momentu, kiedy ciasto będzie złociste).
Tarta podwójnie buraczana z serem feta