Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidory faszerowane pastą jajeczną
Pomidory faszerowane pastą jajeczną - składniki:
Pomidory faszerowane pastą jajeczną - sposób przygotowania:
Pomidory umyć, odciąć im czubki i wydrążyć miąższ. Jajka ugotować, obrać i posiekać. Szynkę również drobno pokroić. W misce wymieszać jajka, szynkę, natkę pietruszki lub szczypiorek oraz musztardę i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewać pomidory. Rady: Przekąskę najlepiej przygotować na kilka godzin przed podaniem. Zamiast 100 g szynki można dodać do farszu taką samą ilość startego żółtego sera o ostrym smaku.
- 6 średnich pomidorów
- 6 jajek
- 200 g szynki (najlepiej konserwowej)
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
- 2 łyżeczki musztardy
- 1.5 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki