Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidory faszerowane makaronem, mięsem i fetą
Pomidory faszerowane makaronem, mięsem i fetą - składniki:
Pomidory faszerowane makaronem, mięsem i fetą - sposób przygotowania:
Pomidory umyć, ściąć czubki (w miejscu, z którego odchodziła gałązka) i wydrążyć miąższ. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej. Kiedy będzie gorący, wrzucić cebulę i czosnek. Podsmażyć. Następnie dodać mielone mięso. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. W tym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Kiedy mięso będzie już usmażone, dodać do niego makaron oraz pokruszony ser feta. Doprawić do smaku. Pomidory nadziewać farszem, a następnie układać w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni Celsjusza przez około 15 minut.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki