Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidory faszerowane makaronem, mięsem i fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Pomidory faszerowane makaronem, mięsem i fetą - składniki:
Pomidory faszerowane makaronem, mięsem i fetą - sposób przygotowania: Pomidory umyć, ściąć czubki (w miejscu, z którego odchodziła gałązka) i wydrążyć miąższ. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej. Kiedy będzie gorący, wrzucić cebulę i czosnek. Podsmażyć. Następnie dodać mielone mięso. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. W tym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Kiedy mięso będzie już usmażone, dodać do niego makaron oraz pokruszony ser feta. Doprawić do smaku. Pomidory nadziewać farszem, a następnie układać w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni Celsjusza przez około 15 minut.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!