Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dorada z grilla lekko tajska
Dorada z grilla lekko tajska - składniki:
Dorada z grilla lekko tajska - sposób przygotowania:
Dorady umyć i osuszyć. Papryczkę chilli wypestkować i pokroić drobno. Oliwę, wino, sok z 1/2 cytryny wymieszać, dodać szczyptę soli, pieprzu, papryczkę chilli, posiekana natkę, bazylie i cebulkę dymkę zielona cześć. Ryby ułożyć w naczyniu, polać marynatą, natrzeć je nią w środku ryb i zostawić na min 1h.
Rozgrzać grilla, jeśli elektryczny to posmarować go olejem i wyłożyć ryby, jeśli tradycyjny to ryby położyć na tacki aluminiowe lub do specjalnych uchwytów do pieczenia ryb. Następnie grillować przez 10-15 minut aż się ładnie zrumienienia.
Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga: mojkulinarnypamietnik.blogspot.com
- 4 średnie dorady
- Marynata:
- 100 ml białego wina
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- cytryna
- papryczka chilli (u mnie tajska)
- natka pietruszki
- cebula dymka zielona część
- kilka listków bazylii tajskiej
- sól
- pieprz
Dorada z grilla z czosnkiem i cytryną [Gotuj z Melanią]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki