Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dorada z grilla lekko tajska

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dorada z grilla lekko tajska - składniki:
Dorada z grilla lekko tajska - sposób przygotowania: Dorady umyć i osuszyć. Papryczkę chilli wypestkować i pokroić drobno. Oliwę, wino, sok z 1/2 cytryny wymieszać, dodać szczyptę soli, pieprzu, papryczkę chilli, posiekana natkę, bazylie i cebulkę dymkę zielona cześć. Ryby ułożyć w naczyniu, polać marynatą, natrzeć je nią w środku ryb i zostawić na min 1h. Rozgrzać grilla, jeśli elektryczny to posmarować go olejem i wyłożyć ryby, jeśli tradycyjny to ryby położyć na tacki aluminiowe lub do specjalnych uchwytów do pieczenia ryb. Następnie grillować przez 10-15 minut aż się ładnie zrumienienia. Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga: mojkulinarnypamietnik.blogspot.com
Dorada z grilla z czosnkiem i cytryną [Gotuj z Melanią]