Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Młode ziemniaczki z grilla
Młode ziemniaczki z grilla - składniki:
Młode ziemniaczki z grilla - sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach. Odlać, obrać i pokroić na grube plastry. Oliwę zmieszać z przyprawami, posypać ziemniaki. Ułożyć na tacce do grillowania i piec ok. 20 min, przewracając na drugą stronę w połowie pieczenia. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem.
Ja podaję je z sałatką z warzyw z kawałkami kurczaka. Palce lizać!
- 6 dużych ziemniaków
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- łyżka ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki kminku
- szczypta czosnku granulowanego
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki