Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grillowana biała kiełbasa z pikantną glazurą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grillowana biała kiełbasa z pikantną glazurą - składniki:
  • 8 małych białych parzonych kiełbasek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki marynowanych zielonych olwiek drylowanych
  • suszony tymianek
  • papryka marynowana z serem solankowym
  • cynamon
  • Glazura:1/2 szklanki super pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki miodu
  • 3 ząbki czosnku w oleju włoskim
  • łyżeczka mielonego imbiru
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
Grillowana biała kiełbasa z pikantną glazurą - sposób przygotowania: Wszystkie składniki glazury wymieszać w miseczce, dodać posiekany czosnek. Kiełbaski posmarować glazurą, nakłuć w kilku miejscach patyczkami do szaszłyków. Ułożyć je obok siebie na kształt koła i spiąć patyczkami. W oliwki włożyć po kawałku papryczki z serem. Powciskać je pomiędzy kiełbaski. Ułożyć na folii aluminiowej lub tacce do grillowania. Cebule obrać, pokroić w plastry, oprószyć cynamonem i ułożyć naokoło kiełbasek. Grillować ok. 20 min z obu stron lub piec ok. 20-25 min w piekarniku w temp. 220st. Kiełbaski są bardzo pikantne, świetne na popołudnie w gronie znajomych. Podawać z sałatką ze świeżych warzyw.