Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chorwackie ćevapi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Chorwackie ćevapi - składniki:
Chorwackie ćevapi - sposób przygotowania: W sporej misce mieszamy ze sobą mielone mięsa, białko jajka, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, sodę, pieprz, pieprz kajeński oraz paprykę. Z powstałej masy formujemy małe kiełbaski, układamy je na sporym talerzu, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Gotowe ćevapi grillujemy do momentu gdy mięso przestanie być surowe i podajemy z ulubionymi dodatkami. Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga: odkuchnii.blox.pl

Informacje o Chorwackie ćevapi

  • Bałkańskie menu dnia z bardzo słodkim deserem

    Bałkańskie menu dnia z bardzo słodkim deserem

    jest gęsty jogurt. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Jak pozbawić bakłażana goryczy? Ćevapi, zwane również ćevapcici, to popularne na Bałkanach podłużne kotlety z mięsa mielonego. Zwykle grilluje się je lub smaży i serwuje z tzatzikami, ajwarem oraz chlebem lub pitą. Chorwackie ćevapi 500 g

  • Kebab - nie tylko mięso

    Kebab - nie tylko mięso

    do szaszłyków. Chorwackie ćevapi 500 g mielonej wołowiny 250 g mielonej baraniny 700 g mielonej wieprzowiny 1 białko 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1/2 łyżeczki papryki W sporej misce mieszamy ze sobą mielone