Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Babeczki ziemniaczane z cukinią
Babeczki ziemniaczane z cukinią - składniki:
Babeczki ziemniaczane z cukinią - sposób przygotowania:
Ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy, robimy purée.
Cebule dusimy na oliwie, dodajemy pokrojone cukinie, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekaną natkę i dusimy 10 minut. Mieszamy uduszone warzywa z ziemniaczanym purée. Dodajemy tartą bułkę, ricottę, rozkłócone jajka. Cztery foremki do zapiekanek smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wlewamy masę do foremek, pieczemy w temperaturze 180°C przez 30 minut. Babeczki ładnie wyglądają podane na plastrach świeżego pomidora.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki