Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekane polędwiczki wieprzowe
Zapiekane polędwiczki wieprzowe - składniki:
Zapiekane polędwiczki wieprzowe - sposób przygotowania:
Polędwiczki pokroić w cienkie plastry,przyprawić wg uznania (ja użyłam szczypty soli,przeplatanej pieprzem świeżym, papryką chili, rozmarynem,czosnkiem). Następnie podsmażyć dodając do tego dużo cebuli w plastrach, aby było lekko słodko, ale i z nuta pikanterii. Zblanszować kalafior, brokuł i marchewki mini. Koncentrat zmieszać z majonezem (2 łyżki) oraz z jogurtem (3 łyżki), przygotowac serek topiony naturalny lub śmietankę.
Warstwami przekładać w naczyniu żaroodpornym mięso, warzywa, podlać sosem i tak dopóki nie skończą się składniki. Serek topiony powkładać między warstwy, aby było mu cieplej i piec w 180 stopniach przez ok 40 minut.
- polędwiczki wieprzowe
- cebula
- mini marchewki
- brokuł
- kalafior
- serek topiony
- majonez
- jogurt naturalny (na zdrowie)
- koncentrat do zabarwienia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki