Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Białe ciasto fasolowe z wiórkami kokosowymi i czekoladą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Białe ciasto fasolowe z wiórkami kokosowymi i czekoladą - składniki:
Białe ciasto fasolowe z wiórkami kokosowymi i czekoladą - sposób przygotowania: Wcześniej namoczoną fasolę ugotuj do miękkości (lub użyj gotowej fasoli z puszki). Rozgrzej piekarnik do 180°C. Tortownicę (22cm) wyłóż pergaminem. Wszystkie składniki (z wyjątkiem wiórków i czekolady) wrzuć do robota kuchennego i zmiksuj na gładką masę, na koniec dodaj wiórki kokosowe. Przed wylaniem do formy sprawdź czy ciasto jest wystarczająco słodkie. Jeśli konsystencja jest za gęsta można dolać trochę mleka. Wierzch posyp pokruszoną czekoladą i wiórkami kokosowymi. Piecz ok. 35-40 minut. Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga: nietracczasunagotowanie.blogspot.com