Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Stromboli - pizza w bagietce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Stromboli - pizza w bagietce - składniki:
Stromboli - pizza w bagietce - sposób przygotowania: Drożdże, cukier rozpuścić w bardzo ciepłej, ale nie gorącej wodzie. Dodać 2 łyżki mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut aż drożdże zaczną pracować (spienią się). Pozostałą mąkę przesiać, wymieszać z solą. Wlać rozczyn i oliwę. Wyrabiać ciasto przez około 15 minut, aż będzie miało gładką, elastyczną konsystencję. Gotowe ciasto odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Czosnek przecisnąć prze praskę. Połączyć z pozostałymi składnikami. Gotowe ciasto dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy na prostokątny placek. Każdą część smarujemy sosem, układamy dodatki. Zlepiamy brzegami do środka, formujemy na kształt bagietki. Nacinamy wierzch. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 250 stopni. Smacznego! link do przepisu i zdjęć na moim blogu http://gruszkinawierzbiee.blogspot.com/2013/02/stromboli-pizza-bagietka.html
Pizza mojego włoskiego kochanka 2014