Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki buraczkowe z krewetkami

Autor
A A A
  • Naleśniki buraczkowe z krewetkami

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Ilość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Naleśniki buraczkowe z krewetkami - składniki:
Naleśniki buraczkowe z krewetkami - sposób przygotowania: Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe, solimy, odstawiamy na 15 minut. Smażymy cienkie naleśniki. Siekamy cebulę i czosnek, podsmażamy na oliwie, dodajemy krewetki, chwilę smażymy. Wlewamy śmietanę, odparowujemy, przyprawiamy. Farszem smarujemy naleśniki, zwijamy w rulony. Robimy sos serowy: kroimy w kostkę camembert, wkładamy do rondla, wlewamy śmietanę i, mieszając, zagotowujemy na bardzo małym ogniu. Dodajemy zielony pieprz. Naleśniki podgrzewamy w piekarniku bezpośrednio przed podaniem. Polewamy sosem, dekorujemy krewetkami.
Ażurowe naleśniki na słono