Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki buraczkowe z krewetkami
Naleśniki buraczkowe z krewetkami - składniki:
Naleśniki buraczkowe z krewetkami - sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe, solimy, odstawiamy na 15 minut. Smażymy cienkie naleśniki. Siekamy cebulę i czosnek, podsmażamy na oliwie, dodajemy krewetki, chwilę smażymy. Wlewamy śmietanę, odparowujemy, przyprawiamy. Farszem smarujemy naleśniki, zwijamy w rulony. Robimy sos serowy: kroimy w kostkę camembert, wkładamy do rondla, wlewamy śmietanę i, mieszając, zagotowujemy na bardzo małym ogniu. Dodajemy zielony pieprz. Naleśniki podgrzewamy w piekarniku bezpośrednio przed podaniem. Polewamy sosem, dekorujemy krewetkami.
- Naleśniki:
- 50 ml koncentratu buraczanego
- jajko
- 100 ml mleka
- 150 ml wody
- 150 g mąki
- sól
- 50 ml oleju
- Farsz:
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 150 g małych krewetek
- 80 ml śmietany 30-proc.
- pieprz
- sól
- Sos serowy:
- 100 g sera camembert
- 80 ml śmietany 12-proc.
- łyżeczka zielonego pieprzu
- duże krewetki do dekoracji
Ażurowe naleśniki na słono
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki