Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Oscypek marynowany w miodzie i chilli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Oscypek marynowany w miodzie i chilli - składniki:
Oscypek marynowany w miodzie i chilli - sposób przygotowania: Oscypka kroimy w plastry o grubości 1,5-2 cm i marynujemy w miodzie, soku z cytryny i posiekanym chili przez godzinę. Pomidorki przekrawamy na połówki, doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy olejem. Ser zapiekamy w 160°C przez 4 minuty. Podajemy z sałatką z pomidorków.

Informacje o Oscypek marynowany w miodzie i chilli

  • Postmodernizm

    Postmodernizm

    . Oscypek marynowany w miodzie i chilli z sałatką z pomidorów (dla 10 osób) 800 g oscypka   150 g miodu gryczanego   1 cytryna

  • Nie tylko chipsy, orzeszki i paluszki. Jakie jedzenie pasuje do twojego ulubionego piwa?

    Nie tylko chipsy, orzeszki i paluszki. Jakie jedzenie pasuje do twojego ulubionego piwa?

    , po czym natychmiast wsyp do miski, posól i podaj. Powodzenia! Masz ochotę na więcej tradycji? Zobacz przepis na fish and chips! Czas na propozycję nieco bardziej wytrawną - oscypek marynowany w miodzie i chilli. To dobra przekąska do względnie neutralnego piwa, jakim jest pilzner. Nie warto