Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Andruty z orzechami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Andruty z orzechami - składniki:
  • 1 opakowanie suchych wafli (prostokątnych lub kwadratowych)
  • 1 puszka (ok. 400 g) masy krówkowej
  • 200 g orzechów włoskich
Andruty z orzechami - sposób przygotowania: Odkładamy 20 połówek orzechów, resztę drobno siekamy. Smarujemy starannie wafel masą, a następnie posypujemy posiekanymi orzechami, przykrywamy drugim waflem i lekko dociskamy. Tak postępujemy aż do ostatniego wafla (odrobinę masy zostawiamy do posmarowania ostatniego wafla z wierzchu). Następnie zawijamy w folię, obciążamy z wierzchu i wkładamy do lodówki przynajmniej na godzinę. Wafle powinny w tym czasie przesiąknąć masą krówkową. Po wyjęciu z lodówki smarujemy andruty z wierzchu masą krówkową, a na niej układamy dekoracyjnie połówki orzechów. Kroimy.