Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Andruty z orzechami
Andruty z orzechami - składniki:
Andruty z orzechami - sposób przygotowania:
Odkładamy 20 połówek orzechów, resztę drobno siekamy. Smarujemy starannie wafel masą, a następnie posypujemy posiekanymi orzechami, przykrywamy drugim waflem i lekko dociskamy. Tak postępujemy aż do ostatniego wafla (odrobinę masy zostawiamy do posmarowania ostatniego wafla z wierzchu). Następnie zawijamy w folię, obciążamy z wierzchu i wkładamy do lodówki przynajmniej na godzinę. Wafle powinny w tym czasie przesiąknąć masą krówkową.
Po wyjęciu z lodówki smarujemy andruty z wierzchu masą krówkową, a na niej układamy dekoracyjnie połówki orzechów. Kroimy.
- 1 opakowanie suchych wafli (prostokątnych lub kwadratowych)
- 1 puszka (ok. 400 g) masy krówkowej
- 200 g orzechów włoskich
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki