Rybna zapiekanka z cykorią
- 3 cykorie
- 1 łyżka oliwy
- 300 g filetów z dorsza
- 100 g wędzonego łososia
- 2/3 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- 100 g ostrego żółtego sera (np. ementaler)
- po 1 łyżeczce zielonego pieprzu z marynaty i mielonej kolendry
- 1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu
- sól
- gotowe ciasto francuskie
Informacje o Rybna zapiekanka z cykorią
-
Cykoria? Bez obaw!
Rybna zapiekanka z cykorią (dla 4 osób) 3 cykorie 1 łyżka oliwy 30 dag filetów z dorsza
-
Dorsz na 9 sposobów
, przykryj i duś kilka minut. Podawaj z ziemniakami lub ryżem na sypko. Autor: Anna Wrońska Rybna zapiekanka z cykorią 3 cykorie 1 łyżka oliwy 30 dag filetów z dorsza 10 dag wędzonego łososia 2/3 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki naturalnego jogurtu 1 łyżka musztardy 10 dag ostrego żółtego
-
Pyszny żółty ser - nie tylko na kanapce
wlewamy ciepłe mleko. * * Suflety można trzymać w lodówce maksymalnie 2 dni, a potem dokończyć potrawę. Autor: Olga Badowska Ta sycąca zapiekanka zaskoczy cię wyjątkowym smakiem. Zapiekana cykoria nabiera słodyczy i jest naprawdę doskonała. Rybna zapiekanka z cykorią 3 cykorie 1 łyżka oliwy 30
-
Zapiekanki z chleba, ziemniaków, makaronu, kaszy i ryżu - doskonałe na zimne dni
1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu sól gotowe ciasto francuskie Rybna zapiekanka z cykorią - sposób przygotowania: Pokrojone w grube plastry cykorie układamy w wysmarowanym oliwą płaskim naczyniu żaroodpornym. Na to kładziemy kawałki dorsza i posiekanego łososia. Bulion warzywny mieszamy z jogurtem
-
Z makaronem, kaszą, ryżem, ziemniakami - sycące ZAPIEKANKI na chłodniejsze dni
dodatkiem do niej będzie mieszanka sałat z winegretem. Rybna zapiekanka z cykorią 3 cykorie 1 łyżka oliwy 30 dag filetów z dorsza 10 dag wędzonego łososia 2/3 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki naturalnego jogurtu 1 łyżka musztardy 10 dag ostrego żółtego sera (np. ementaler) po 1 łyżeczce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki