Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś na sposób orientalny
Łosoś na sposób orientalny - składniki:
Łosoś na sposób orientalny - sposób przygotowania:
Umyte i osuszone filety oprószyć pieprzem i solą, posmarować mleczkiem kokosowym wymieszanym z kurkumą (nadmiar tej zaprawy zachować). Ułożyć porcje łososia na natłuszczonym i mocno rozgrzanym ruszcie i opiekać po 3?6 min z każdej strony (w zależności od grubości filetów). Upieczone gorące kawałki ryby posmarować pozostałą zaprawą kokosowo-kurkumową. Serwować z bagietką lub z ryżem i bukietem warzyw ugotowanych na parze.
- 4 filety (po ok. 20 dag) z łososia
- po łyżeczce pieprzu i soli
- 60 ml mleczka kokosowego
- łyżeczka mielonej kurkumy
- olej słonecznikowy do natłuszczenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki