Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cielęcina pieczona w winie i ziołach
Cielęcina pieczona w winie i ziołach - składniki:
Cielęcina pieczona w winie i ziołach - sposób przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć, uformować w płat, natrzeć solą, pieprzem, ziołami i papryką, ciasno zrolować, przykryć i na 3 godz. wstawić do lodówki. Włoszczyznę oczyścić, wypłukać, pokroić na kawałki. Zamarynowaną roladę obsmażyć na oleju, przełożyć do brytfanny. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć pokrojoną na plastry cebulę i włoszczyznę, przełożyć do naczynia z mięsem. Zalać wrzącym bulionem, winem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C, piec 60-70 min, często polewając sosem z dna brytfanny. Upieczone mięso wystudzić, schłodzić w lodówce. Pokroić na plastry, ułożyć na półmisku, udekorować galaretką z dna brytfanny i owocami. Pieczeń można też jeść na gorąco.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki