Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Soczyste kotlety

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Soczyste kotlety - składniki:
Soczyste kotlety - sposób przygotowania: Filety umyć, osączyć, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla. Warzywa obrać, umyć i (oprócz cebuli) pokroić w kostkę, dodać do ryby, zalać szklanką wody, posolić i gotować 20 min. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować w osobnym naczyniu i odcedzić. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na 2 łyżkach oliwy. Warzywa i rybę odcedzić, po czym zemleć razem z ziemniakami i cebulą. Wymieszać z kaszą manną, przełożyć na patelnię i, mieszając, smażyć ok. 5 min. Gdy masa wystygnie, dodać jajka, doprawić wszystko do smaku vegetą, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Natłuszczonymi dłońmi formować kształtne owalne kotleciki, panierować je w bułce tartej wymieszanej z ziarnem sezamu i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z frytkami i pikantną surówką.