Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jabłecznik na jogurcie z migdałami
Jabłecznik na jogurcie z migdałami - składniki:
Jabłecznik na jogurcie z migdałami - sposób przygotowania:
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i migdałami. Żółtka utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania, wlać jogurt i aromat. Stopniowo wsypywać mąki i delikatnie wmieszać pianę z białek. Dołożyć 2 obrane, pokrojone na ósemki jabłka posypane połową cynamonu, wymieszać. Przełożyć ciasto do formy. Na wierzchu rozłożyć resztę pokrojonych w talarki jabłek. Posypać brązowym cukrem wymieszanym z cynamonem, a potem ? płatkami migdałowymi. Piec ok. 50 min w temperaturze 180°C (w piekarniku z termoobiegiem).
- Po 10 dag mąki pszennej i cukru
- po 5 dag mąki razowej i zmielonych na mączkę migdałów
- pojemniczek (125 g) jogurtu naturalnego
- 4 łyżki brązowego cukru
- 3 jaja
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- 4 antonówki lub szare renety
- 10 dag płatków migdałowych
- 3-4 łyżeczki cynamonu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki