Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kulki ryżowo -mięsne
Kulki ryżowo -mięsne - składniki:
Kulki ryżowo -mięsne - sposób przygotowania:
Mleko zagotować z 2 szklankami posolonej wody, wsypać ryż, ugotować. Mięso pokroić na 16 kostek. Chili i oregano umyć, bardzo drobno posiekać, wymieszać z miodem, następnie wymieszać tę pastę z pokrojonym mięsem, przykryć i wstawić do lodówki, by się marynowało. Ryż utrzeć z dwoma jajami. Z powstałej masy uformować 16 placuszków. Na środku każdego położyć kostkę mięsa, owinąć bokami placuszka i uformować niedużą kulkę. Obtoczyć kulki w rozkłóconych jajach i usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Podawać gorące z sosem jabłkowo--pomarańczowym z porzeczkami lub żurawiną.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki