Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grzanki z jajkiem i bekonem

Autor
A A A
  • Grzanki z jajkiem i bekonem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Grzanki z jajkiem i bekonem - składniki:
Grzanki z jajkiem i bekonem - sposób przygotowania: Bagietkę pokrój na kromki i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop delikatnie oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 15 min, aż się zrumienią. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w szóstki (lub plasterki). Plastry boczku zrumień na patelni, aż będą chrupkie i tłuszcz się wytopi. Pokrój na kawałki. Każdą kromkę posmaruj majonezem, na to ułóż boczek, kawałek jajka, ponownie boczek i odrobinę majonezu. Dopraw solą, pieprzem i udekoruj szczypiorkiem.
Faszerowane jaja w skorupkach